ثبت شرکت خصوصی
امروزه یکی از مهم ترین سیاست های اقتصادی کشور در جهت توسعه اقتصادی خصوصی سازی کارها می باشد. در جوامع پیشرفته این طرح در ابعاد وسیع انجام شده و کمک زیادی به پیشرفت رشد اقتصادی کرده است.
شرکت های تجاری خصوصی شرکت هایی می باشند که حاصل شراکت اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی و اشخاص حقوقی خصوصی می باشد.
شرکتی با توجه به داشتن 49% سرمایه دولتی ، شرکت دولتی نیست و باید تابع شرکت خصوصی باشد و این شرکت ها با داشتن سهم 51% شرکت خصوصی محسوب می شوند و تابع قوانین سایر شرکت های قابل ثبت در ایران خواهد بود.
این شرکت ها با مقاصد تجاری در دفتر ثبت شرکت ها (در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری ) با توجه به نوع فعالیت در یکی از قالب های شرکت های تجاری ثبت می شوند.
در این صورت اگر اشخاص حقیقی مانند فرد انسانی یا اشخاص حقوقی غیر دولتی یا دولتی با یکدیگر تصمیم می گیرند که یک شرکت تجاری تشکیل دهند باید بر اساس قوانین و مقررات مربوط به قانون تجارت خود را به شکل یکی از شرکت های هفت گانه در ماده 20 قانون در بیاورند زیرا در این شرکت ها قرار است معاملات تجاری انجام شود.
شرکت زمانی تشکیل می شود که دو یا چند نفر با یک هدف مشترک قصد تشکیل آن را دارند. اما از لحاظ اداری طی نمودن مراحلی چند جهت تاسیس یک شرکت یا موسسه ضروری می باشد. به عبارتی دیگر ثبت شرکت هنگامی ارزش دارد که مراحل قانونی آن طی شود و بر روی کاغذ درج شود و در نهایت در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود و شرکت خود را به یکی از 7 گونه زیر به ثبت رسانید.

شرکت های خصوصی باید برای ثبت به یکی از انواع شرکت های تجاری در بیایند. شرکت های تجاری که در ماده 20 قانون تجارت انواع آنها به قرار زیر است :
1. شرکت سهامی
2. شرکت های با مسئولیت محدود
4. شرکت های نسبی
5. شرکت های مختلط سهامی
6. شرکت های مختلط غیرسهامی
7. شرکت های تعاونی
در ادامه به شرح این 7 قسم از شرکت های خصوصی می پردازیم :
1. شرکت سهامی عام : این شرکت حداقل از 5 نفر تشکیل شده است و در آن سرمایه ها به صورت مساوی تقسیم می شوند و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آن سهام می باشد.
2. شرکت سهامی خاص : شرکتی بازرگانی است و سرمایه آن قانونا در موقع تاسیس از یک میلیون ریال کمتر نمی باشد به سهام تقسیم می شود و تهعد می گیرند و مسئولیت صاحبان سهام نیز محدود به همان مبلغ اسمی سهامشان می باشد و مبلغ 35% از کل سرمایه شرکت در حساب بانکی که به نام شرکت تاسیس شده بلوکه می شود.
3. شرکت با مسئولیت محدود : این شرکت بین دو تا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می شود و هر یک از شرکا بدون آنکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شود به میزان سرمایه خود در شرکت تعهداتی دارند.
4. شرکت تضامنی : این شرکت ، شرکتی است که برای امور تجاری بین دو تا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت آن می شوند.
5. شرکت مختلط غیر سهامی :این شرکت نیز شرکتی برای انجام امور تجاری بین یک تا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود ، بدون انتشار سهام تشکیل می شود. شریک ضامن مسئولیت پرداخت تمام قروض شرکت را دارد که ممکن است علاوه بر دارای شرکت نیز پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود فقط به میزان سرمایه ای که در شرکت گذاشته است مسئولیت دارد.
6. شرکت مختلط سهامی : این شرکت نیز شرکتی است بین یک عدد شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می گردد. شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایه ای است که در شرکت دارند.
7. شرکت نسبی : شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری تحت اسم مخصوص ، بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای که در شرکت گذاشته اند می باشد.
8. شرکت تعاونی : این شرکت برای فعالیت در امور مربوط به توزیع و تولید ، در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی و به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا به وسیله همکاری و تشریک مساعی آن ها با توجه به قانون انجام میگیرد. در این شرکت ها حداقل اعضا 7 نفر است و مسئولیت اعضا نیز به میزان سهمی است که از سرمایه شرکت خریداری و یا تعهد کرده اند. نقل و انتقال این سهام به غیر از عضو امکان پذیر نیست . شرط عضویت در شرکت تعاونی ، خرید و پرداخت بهای یک سهم می باشد.
نحوه درخواست و مراحل ثبت شرکت :
1. تهیه و تکمیل فرم درخواست که شامل اطلاعات اساسی مانند نام ، نوع فعالیت ، مرکز اصلی ، تابعیت ، میزان سرمایه ، تعداد اعضاء هیئت مدیره،انتخاب سمت افراد در شرکت و میزان سرمایه هریک از افراد
2. مراجعه به سامانه اداره مذکور و تکمیل اطلاعات خواسته شده و تعیین نام شرکت
3. ارسال مدارک لازم به اداره مربوطه از طریق پست پس از پذیرش اینترنتی
4. درج بارکد پستی در سامانه
پس از تسلیم مدارک به اداره ثبت شرکت ها و انجام بررسی های لازم ، خلاصه مفاد شرکت نامه باید ظرف یکماه در روزنامه رسمی کشور و یک روزنامه کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت درج و منتشر شود.
در شرکت های سهامی موارد ذیل نیاز به ثبت و آگهی دارند :
1. انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان
2. تصویب ترازنامه
3. کاهش یا افزایش سرمایه و هر نوع تغییر در اساسنامه
4. انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن
درباره پلمپ دفاتر قانونی بیشتر بدانید
"پلمپ دفاتر قانونی برای تمام شرکت ها الزامیست." احتمالاً تاکنون به این جمله زیاد برخورد کرده اید و سؤالات بسیاری برایتان پیش آمده است. در این مقاله قصد داریم در ابتدا شما را با مفهوم دفاتر پلمب آشنا کنیم و بعد از آن توضیح دهیم که چرا تهیه این دفاتر ضرورت دارد.
تفاوت انواع شرکت های تجاری
شرکت ها که شخصیت های حقوقی محسوب می شوند انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد اعضا، اختیارات و مسئولیتها، سرمایه مورد نیاز و ... با یکدیگر متفاوتند.